Menu
FANZINE.cz
Ostatní

Hrnce pro profesionály. Na co je třeba se zaměřit?

Dobré gastronomické vybavení je základem úspěchu každé restaurace. Vybavení kuchyně správnými nástroji a příslušenstvím umožní kuchařům pracovat rychle a efektivně. Jak víte, pracovní pohodlí je velmi důležité v prostředí, kde se klade důraz na kreativitu a vášeň pro vaření. Kvalitní hrnce jsou absolutním základem, proto poradíme a doporučíme, které modely jsou nezbytné ve vybavení profesionální kuchyně.

Gastronomické hrnce – proč jsou tak unikátní?

Základní vlastností profesionálního kuchyňského náčiní je jejich kapacita. Hrnce pro domácnost jsou zřídka vyráběny ve velikostech, které by umožňovaly každodenní použití v profesionální kuchyni. Samozřejmě existují výjimky, protože ne všechno nádobí by mělo mít kapacitu nad 20 l. Nádobí malých rozměrů jsou také využívány, ale je třeba poznamenat, že jejich stavba a životnost by měla být mnohem větší než standardní veřejně dostupné hrnce např. ze supermarketů. Specializované kuchyňské náčiní musí mít silné dno, které umožňuje mnohem delší a častější používání. Komfort při práci s těmito výrobky je také velmi důležitý, měli byste si proto vybrat modely, jejichž úchyty se nezahřívají, a pokličky na hrnce jsou součástí sady. Tím se zajistí větší bezpečnost zaměstnanců a optimální podmínky vaření. Gastronomické hrnce jsou vyrobeny z materiálů, které se vyznačují zvýšenou odolností vůči vnějším faktorům. To znamená, že při nákupu vysoce kvalitního výrobku, který je vyroben z nerezové oceli nebo oceli potažené smaltem, keramickým povlakem nebo teflonem, se nemusíte obávat, že za pár měsíců přestane svou funkci dobře plnit.

Hrnec na těstoviny

Nádobí speciálně upravené pro vaření těstovin nejen že zlepšuje práci, ale také velmi usnadňuje dosažení dokonale připraveného jídla. K tomu účelu se bude perfektně hodit hrnec Hendi o průměru 36 cm a objemu 18 l. Tento hrnec je vyroben z vysoce kvalitního hliníku, který díky své tepelné vodivosti umožňuje vařit pokrmy s nízkou ztrátou nutriční hodnoty. Hrnec Hendi je vybaven perforovanou vložkou, která umožňuje vaření bez nežádoucího přilepení ke dnu a snadné odstranění vody od vařené potraviny.

Vysoký hrnec s poklicí

Pro každou restauraci nebo jídelnu je nutný pořádný velký hrnec s poklicí s kapacitou 50 l. Značka Hendi zajistila, že tento model je ideálně vhodný pro požadavky profesionálů. Jeho největší předností je třívrstvé dno, které zajišťuje vysokou odolnost při zachování dokonalého rozložení tepla. Hrnec je vyroben z nerezové chromovo-niklové oceli 18/10. Produkt je vhodné umývat v myčce na nádobí.

Hrnec na chřest

Příprava chřestu tak, aby si zachoval svou plnou chuť, barvu a nutriční vlastnosti, není snadná. Proto je vhodné vybavit Vaši kuchyni speciální nádobou značky TOM-GAST. Je to vysoký, tenký hrnec s úchyty, který má víko v sadě a vložku, do které se chřest během vaření umísťuje. Tato metoda je nejúčinnější metodou přípravy chřestu, kterou určitě stojí za to používat v profesionální kuchyni. Hrnec je vyroben z nejkvalitnější nerezové oceli a je vhodný pro použití na indukčních varných deskách.

Mini rendlík

Praktický rendlík je univerzální nádoba, která bude užitečná v každé kuchyni. Ideální pro přípravu omáček nebo polev. Mini rendlík značky APS je vyroben z nerezové oceli a jeho velikost usnadňuje použití v roli praktického nástroje pro kuchaře. Malé hrnce s úchyty jsou k dispozici v různých variantách, takže bez ohledu na Vaše potřeby a rozpočet najdete model, který je pro vás ten pravý.

Pro více produktů pro gastronomický průmysl navštivte prosím stránky Gastromania.cz. Najdete zde nejen kuchyňské vybavení, ale i pekařské a cukrářské nářadí a doplňky.

Ohodnoťte tento článek:
4,7
Právě čtete

Hrnce pro profesionály. Na co je třeba se zaměřit?

Hide picture